Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Smart ring med LED-skärm blir verklighet

Det var kanske bara en tidsfråga med tanke på alla smarta klockor, men snart kommer Smarty Ring, en smart ring med LED-skärm som kan visa tid och acceptera samtal.

I ett avsnitt av 99mac:s poddradio pratade vi om #Iring, ett koncept som Apple ryktades arbeta på som fjärrkontroll till sin kommande tv-apparat. Någon sådan produkt har vi inte sett än, men nu kommer däremot en smart ring från ett annat företag.

På webbplatsen Indiegogo har projektet Smarty Ring samlat in tillräckligt med pengar via vad som på engelska kallas för #crowdfunding för att kunna bli verklighet. Det är som namnet antyder något mycket mindre än en smart klocka, det rör sig om en 13 millimeter bred ring i rostfritt stål utrustad med en LED-skärm som via Bluetooth 4.0 pratar med både Android och IOS. Det finns en tillhörande app och när ringen är kopplad till en smart telefon fungerar den som en fjärrkontroll och kan ta emot notifikationer.

Skärmen kan visa vad klockan är, acceptera eller trycka bort samtal, kontrollera musik och knäppa bilder med mobilens kamera. Det kommer notifikationer för meddelanden, e-post, Facebook, Twitter och andra liknande saker. Ringen stöder dubbla tidszoner och kommer med en nedräkningstimer, tidtagarur och alarm. Om ringen och din telefon kommer för långt ifrån varandra kan du få en notis om det också.

Tillverkarna lovar 24 timmars batteritid och ringen laddas trådlöst med en induktionsladdare. Det finns några olika modeller, men den fullt utrustade kostar nu 175 dollar, senare kommer priset gå upp med omkring 100 dollar.

Leveranser beräknas ske i april 2014 och eftersom projektet pågår i ännu ett dygn så går det utmärkt att beställa en egen ring till det lägre priset.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.