Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nostalgi

Anteckna som vore det 1985 med Classic Note

Medan de flesta appar satsar på så modern design som möjligt gör andra tvärtom. Classic Note är en liten app för anteckningar som går tillbaka hela vägen till ursprunget.

För er som får något nostalgiskt i blicken när ni ser en monokrom skärm med text skriven med Susan Kares typsnitt Chicago och drömmer om tiden när Mac hette Macintosh kan Classic Note för #Iphone vara något att testa.

Appen är i grund och botten en enkel app för att skapa och skriva anteckningar, men det som gör att den skiljer sig från andra i genren är att gränssnittet ser ut som Mac OS gjorde i mitten av åttiotalet. När man startar upp appen hör man till och med det gamla startljudet från operativsystemet.

Förutom att kunna skriva och spara anteckningar finns en enkel kalkylator inbyggd i appen tillsammans med "Fortune" som ger slumpmässiga citat och möjligheten att försöka fånga "Clarus the Dogcow", en legendarisk liten figur från typsnittet Cairo som Susan Kare också skapade för Apple. Spelet går ut på att fånga Clarus och verkar först omöjligt att vinna. Utvecklaren David Green skriver i en kommentar på sajten Appshopper att hon är blyg.

"När det kommer til Clarus, hon är blyg och kommer att springa iväg om du kommer för nära, men hon kan fångas med lasso om du är försiktig och din lasso inte är för stor."

Lasson ritar man ut genom att dra på skärmen. Green skriver också att han arbetar på en större uppdatering som kommer att utöka funktionaliteten i appen med synkronisering mellan enheter och möjligheten att kunna dela anteckningar. För tillfället är appen gratis att hämta i App Store, priset har varierat kring några guldtior sedan den första versionen släpptes i april i år.

Namn
Classic Note
Plattform
IOS
Utvecklare
David Green
Version
1.1.2
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.