Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sociala nätverk

Skicka bilder privat med Instagram Direct

I en uppdatering till populära appen Instagram kommer nu möjligheten att skicka bilder och videoklipp privat till andra användare, både enskilt och till mindre grupper.

På lite drygt två år sedan starten i oktober 2010 har #Instagram, sajten för att dela bilder och följa vad andra delar för bilder, vuxit till över 150 miljoner användare. I april förra året köpte Facebook tjänsten för ungefär en miljard dollar.

Instagram började som en ren bilddelningstjänst men sedan i juni har användarna också möjlighet att dela kortare videoklipp på upp till 15 sekunder, en utveckling som sågs som ett motdrag till videotjänsten Vine som Twitter köpte upp. Nu kommer nästa drag från Instagram som från och med idag lanserar Instagram Direct som ger möjligheten för användare att skicka bilder till varandra privat och i mindre grupper.

En liten inbox uppe till höger visar inkomna direktmeddelanden.

Flera av de andra stora sociala nätverken erbjuder redan privata meddelanden som Facebook och Twitter. På senaste året har även Snapchat ökat kraftigt, en tjänst som specialiserar bilder som skickas mellan användare och som bara existerar en kort stund och sedan raderas automatiskt.

Det som skiljer Instagram Direct från andra tjänster är att ett privat meddelande måste innehålla en bild eller ett videoklipp, det går inte att enbart skicka ett textmeddelande. Däremot går det att följa upp en skickad bild eller video med textkommentarer. Det går att skicka ett meddelandet till en personer eller en grupp på upp till femton personer.

Du kan att skicka direkta meddelanden till vemsomhelst på Instagram men om mottagaren inte följer dig kommer meddelandet att hamna som en förfrågan och om förfrågan godkännes hamnar meddelandet bland personens direktinlägg.

Snabbtest

Instagram har släppt en uppdatering till sin app i App Store som hanterar de nya direktmeddelandena. 99macs redaktion har testat den nya funktionen och den fungerar som utlovat men appen visar kryptiska felmeddelanden som att "delning inte kunde laddas" trots att den visas och den gått fram som den skulle.

Namn
Instagram
Plattform
IOS
Utvecklare
Instagram, Inc.
Version
5.0.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera

Instagram har även släppt en reklamvideo för den nya funktionen för direktmeddelanden:

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.