Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

poddradio

Avsnitt #49: Från oss alla till er alla

Det är dags för ett nytt avsnitt av 99mac:s poddradio. Det handlar lite om nya Mac Pro, appar som tigger betyg i App Store, Passbook och bjuder på juliga app-tips.

Studion är pyntad, glöggförrådet börjar sina och redaktionens magar är fulla av pepparkakor och lussekatter. Ett av årets allra sista avsnitt av 99mac:s #poddradio är här. Ida Lindkvist och Adrian Bengtson kopplar ihop sina mikrofoner och pratar en hel del om julen förstås, men också om en del annat.

Apple avrundar året med att börja ta emot beställningar på nya #Mac Pro. Året började lite långsamt, men under hösten har det lanserats en hel drös av produkter. Men även om det inte blir någon ny hårdvara på den här sidan av nyår ger Apple också bort lite presenter ur sina digitala butiker via appen "12 Days of Gifts". Den hittas via App Store och presentutdelningen börjar den 26 december.

Appar som nästan tvingar användarna att sätta betyg i #App Store har debatterats en del på sistone. Ida hittade ett ovanligt jobbigt exempel i ett i övrigt roligt spel med Star Trek-tema. Adrian har summerat debatten i en artikel.

Kanske får vi snart se alternativa tangentbord i IOS, Adrian har kikat närmare på Fleksy som dock inte fungerar något vidare i Sverige än då slutet på vårt alfabet saknas.

Både SJ och SAS har nu stöd för digitala biljetter via appen Passbook. Det fungerar riktigt smidigt, men fler måste ju hoppa på tåget om det ska blir riktigt roligt, biobiljetter, konsertbiljetter... Ni fattar säkert.

Det bjuds också på några tips på roliga appar för flera som kan passa alldeles extra bra nu när många samlar hela släkten omkring sig. Varför inte spela Kasta Gris, ta reda på vem man är med Heads Up eller tävla i någon frågesport som exempelvis Exquizit?

Om allt går som det ska kommer ett till avsnitt i år som summerar 2013. Tills dess önskar redaktionen en riktigt God Jul!

Avsnitt: Från oss alla till er alla

Längd 47:43, filstorlek 35,30 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.