Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iwatch-koncept bygger vidare på Nike Fuelband-design

För några månader sedan kom ett Iwatch-koncept som lånade formen från Nike Fuelband. Nu kommer ett koncept som vidareutvecklar idén men byter orientering på skärmen.

I oktober skrev 99mac om Thomas Bogner och hans Iwatch-koncept med IOS 7 som lånade design från Nike Fuelband. Bogner fick mycket fin kritik för sitt projekt, men det hade en nackdel, skärmens orientering tyckte en del gjorde den svår att läsa. Todd Hamilton har haft lite tid över och tagit fram ett nytt koncept av #Iwatch där han koncentrerat sig på att göra gränssnittet mer användarvänligt och formge något som "Apple skulle kunna producera".

Hamiltons Iwatch har tre fysiska knappar, på ena sidan finns en hemknapp och på andra två volymknappar. Låsskärmen har ett svart och vitt gränssnitt som visar tid, datum och så finns en knapp för att aktivera Siri. Genom att svepa åt sidan låser klockan upp sig och om man drar neråt får man fram notiser.

"Låter det bekant? Medan jag designade det här provade jag hur det skulle vara att använda svepgester på min handled. Prova själv, det känns ganska bra!"

Hamilton tänker sig att om Apple faktiskt släpper en sådan här produkt kommer den att inkludera någon typ av hälsorelaterad app som mäter sömn och aktivitet. Precis som Bogners ursprungliga koncept ser det här konceptet riktigt bra ut, men frågan är hur armbandet skulle hantera text från exempelvis inkommande meddelanden eller mejl.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.