Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Holländsk temapark sätter upp Ibeacons

En temapark med tulpaner i Holland börjar använda Apples teknik Ibeacon för att ge besökare användbar information via en app.

Apple presenterade #Ibeacon lite i skymundan under utvecklarkonferensen WWDC i juni förra året. Det är en teknik med sändare och mottagare som använder Bluetooth Low Energy för att kommunicera. Sedan dess har flera butiker implementerat tekniken, bland annat Apples egna butiker i USA, för att via en app skicka ut information till kunderna. En temapark med tulpaner, Fluwel's Tulpenland, meddelar via ett pressmeddelande att de blir först ut i Holland och möjligen Europa med att installera Ibeacons.

Tekniken kommer att vara redo att användas av parkens besökare från april i år. Tillsammans med startupföretaget Labwerk har Fluwel's Tulpanland satt upp ett antal beacons, eller sändare, runt om i parken som skickar meddelanden till besökares mobila enheter när de kommer i närheten under sitt besök. Marije van den Hoek från Tulpanlandet säger att de ser fram emot detta nya sätt att dela med sig av tulpanens historia.

"Vi ser Ibeacon-tekniken som ett jättebra sätt att engagera våra besökare, särskilt de yngre som kan vara väldigt svåra att nå."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.