Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Peek – kalender designad för användare på språng

Peek Calender är en ny kalenderapp med speciellt gränssnitt och lite nya grepp för att snabbt ha koll på kalendern och effektivt planera tiden i en rörlig värld.

Näst efter väderappar är kalendrar en kategori #appar i #IOS där det finns gott om alternativ välja på, utöver den som följer med systemet. Fantastical och Week Calendar är två populära med traditionellt utseende medan till exempel Cal och Sunrise försöker ta nya grepp kring hur en kalender ska se ut. Nu ger sig även utvecklarföretaget Square Mountains in i leken med Peek Calendar.

Peek Calendar är tänkt för användaren som är på språng som vill ha enkel tillgång till basfunktionerna i en lättanvänd kalender. Den är uttryckligen inte avsedd för avancerade användare som kräver mycket av sin kalender.

Engelskans "sneak peek" kan översättas med förhandstitt eller smygtitt och ger en fingervisning om hur Peek är tänkt att fungera. Det ska gå snabbt att få en titt på vad som händer framöver och vara enkelt att planera sin tid, även när man är i rörelse. Gränssnittet sticker ut ordentligt och påminner närmast om att göra-appen Clear som uppmärksammades just för nyskapande gränssnitt, se videon ovan för flera exempel.

Precis som de flesta andra kalenderappar läser Peek in de kalendrar som finns inställda i IOS, så allting som syns i den vanliga kalender syns i Peek också. Peek kostar 15 kronor i App Store.

Uppdatering 31 januari: Enligt rapporter i forumet tar det ett tag innan Peek har läst in kalendrarna, något som kan verka förvirrande vid första användningen. Se mer i kommentarerna från våra medlemmar.

Namn
Peek Calendar
Plattform
IOS
Utvecklare
Square Mountains OU
Version
1.0.3
Pris
15,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera
Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.