Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Paypal vill hjälpa Apple med mobila betalningslösningar

Apple sägs arbeta på en tjänst för mobila betalningar och nu erbjuder Paypal ett samarbete enligt obekräftade uppgifter.

I samband med Apples kvartalsrapportering tidigare i veckan berättade vd:n Tim Cook att mobila betalningslösningar är ett intressant område och att fingeravtrycksläsaren #Touch ID som finns i Iphone 5S utvecklades med mobila betalningar i åtanke. I dags läget kan sensorn bara används för köp i App Store och för upplåsning av telefonen.

Wall Street Journal rapporterar att Apple håller på och förbereder en mobil betaltjänst och hänvisar till anonyma källor. Den nya tjänsten ska fungera med IOS-enheter och kunna användas för både fysiska produkter och internethandel. Nystartade tekniksajten Recode rapporterar att betaltjänsten #Paypal gärna vill samarbeta. Företaget erbjuder Apple att använda deras befintliga infrastruktur. Recode citerar också anonyma källor.

Paypal ska vara villiga att erbjuda delar av sitt betalningssystem till Apple, allt från spårning av bedrägerier, infrastruktur på server-sidan och hantering av betalningar utan att deras varumärke behöver synas.

Apple har över 575 miljoner Itunes-konton där de flesta är kopplade till kreditkort som går att använda för att köpa produkter i företagets digitala och fysiska butiker, det senare fungerar via Apple Store-appen för Iphone. 9to5mac rapporterar att Apple har patent för betalningar via både #NFC och #Bluetooth varför det inte verkar troligt att de vill eller behöver Paypals hjälp.

Idag är Paypal ett av alternativen vid köp i nätbutiken Apple Store begränsat till vissa länder och amerikanska kunder kan använda tjänsten i App Store och Mac App Store.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.