Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Stor andel förnyelsebar energi ger Apple fjärdeplats i USA

Den amerikanska myndigheten Environmental Protection Agency har listat de 30 teknik- och telekomföretag i USA som använder mest förnyelsebar energi och Apple intar fjärdeplatsen på listan.

Apple har investerat i flera anläggningar som använder förnyelsebar energi för att driva sina datacenter i hemlandet USA. När den amerikanska myndigheten EPA, Environmental Protection Agency, listar vilka företag som är bäst på att använda förnyelsebar energi hamnar Apple på plats fyra.

Intel är bäst bland företagen och täcker hela sitt energibehov med förnyelsebar energi. De följs av Microsoft och Google. Sökjätten använder mer förnyelsebar energi än Apple, men den gröna elen står bara för 32 procent av deras totala energiförbrukning. Apple kommer upp till 85 procent och köper in elen av 11 olika leverantörer – vilket är flest på listan.

Apple har en egen sektion på sin webbplats där de skriver om sitt miljöarbete. Målet är att nå upp till 100 procent, skriver Apple. Förra året var andelen grön el 75 procent.

Topp 10 teknik- och telekombolag i USA som använder grön el

Företag

Andel grön el

Typ

Intel

100%

Biogas, biomassa, vatten-, sol-, vindkraft

Microsoft

80&

Biomassa, vatten-, sol-, vindkraft

Google

32%

Biogas, Sol- och vindkraft

Apple

85%

Biogas, biomassa, bergvärme, vatten-, sol-, vindkraft

Cisco

40%

Sol- och vindkraft

Dell

48%

Biogas, Sol- och vindkraft

Sprint

5%

Sol- och vindkraft

EMC

31%

Vindkraft

Sony

37%

Sol- och vindkraft

Motorola

82%

Vindkraft

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.