Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inbjudan med ledtrådar

Samsung avtäcker Galaxy S5 i februari

Den 24 februari bjuder världens största mobiltelefontillverkare Samsung in till ett evenemang de kallar för Unpacked 5. Namnet har fått många att tro att deras nästa flaggskeppsmobil Galaxy S5 är redo för lansering.

Det har gått otroligt bra för Apples senaste flaggskeppsmobil Iphone 5S. Vid sin senaste kvartalsrapport rapporterade företaget om rekordsiffror, hela 51 miljoner Iphone såldes under perioden oktober till december 2013. I siffran inkluderas även Iphone 5C, men Apples vd Tim Cook berättade vid presentationen att den modellen står för en mindre del av totala antalet än vad Apple förväntat sig.

Telia sammanställer varje månad en topplista över sina sålda smarta mobiltelefoner. På december-listan toppar Iphone 5S följt av största konkurrenten Samsung Galaxy S4. Men den modellen är förra årets stora nyhet från Samsung som så klart inte ligger på latsidan. En inbjudan till evenemanget Unpacked 5 tyder på att en efterföljare snart är redo för lansering – och att ta upp kampen mot #Iphone 5S.

Bild: Samsung Galaxy S4

Evenemanget hålls i Barcelona i samband med den stora mässan #Mobile World Congress den 24 februari och startar klockan 20.00 svensk tid. En tidigare modell av Galaxy-mobilerna presenterades vid samma mässa, Galaxy S2, men siffran fem i evenemangsnamnet har fått många att tro att kvällen kommer att handla om en ny #flaggskeppsmobil från den koreanska elektronikjätten.

Rykten gör gällande att #Galaxy S5 kan bli något större än sin föregångare med en AMOLED-skärm på mellan 5,2 och 5,25 tum. Den nuvarande Galaxy S4 har en skärm på 5 tum. Den kommande enheten får också en snabbare 64-bitars processor och en bättre kamera med 16 megapixel, det är två megapixel mer än Galaxy S4. Det talas också om att Galaxy S5 kan dyka upp i ny metallversion och att plastversionen kommer att säljas billigare. Specifikationerna har läckt via det koreanska analysföretaget KDB rapporterar bland andra Oled-display.

Om det är en Galaxy S5 som presenteras om lite mer än två veckor tros den vara redo för lansering i april.

Jämförelse av specifikationer

Iphone 5S

Galaxy S5 (rykten)

OS

IOS 7

Android 4.4 Kitkat

Skärm

4-tum Retina 1136 x 620 pixel, 329 ppi

5,2-5,25” AMOLED 2560 x 1440, 560 ppi

Processor

A7 + M7 (64-bit)

2,0 Octa-core Exynos 6 (64-bit) / 2,5 GHz Snapdragon 805

Kapacitet

16, 32, 64 GB

32, 64, 128 GB

Kamera

8 megapixel (bakre kameran)

16 megapixel (bakre kameran)

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.