Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Safirglas till Iphone-skärmar

Nästa Iphone skulle kunna få skärmen skyddad av safirglas enligt en ny rapport från 9to5mac. Apples fabrik i Arizona sägs kunna producera över 100 miljoner skärmar per år.

Det syntetiska materialet #safirglas är oerhört reptåligt och det har länge cirkulerat rykten om att Apple planerar att använda det för att skydda skärmpanelerna i kommande modeller av Iphone. Nya uppgifter från 9to5mac och analytikern Matt Margolis tyder på att ryktena är sanna och att planerna snabbt går framåt.

Förra året rapporterades det att Apple och GT Advanced Technologies inlett ett samarbete och företagen öppnade en tillverkningsanläggning i Arizona, USA för att ta fram komponenter av safirglas. Materialet används exempelvis redan nu för att skydda den bakre kameran på Iphone 5 och till fingeravtrycksläsaren på Iphone 5S, medan skärmarna skyddas av Gorilla glas från företaget Corning.

Safirglas skulle göra nästa generations Iphone-skärm betydligt starkare och reptåligare än föregående generationer och precis hur reptåligt safirglas är demonstreras i videon nedan.

Tidigare i år rapporterades det att Apple har bråttom att få fart på fabriken i Arizona som ska tillverka en kritisk och ny delkomponent för en framtida produkt. Uppgifterna kom från brevväxling mellan Apple och det amerikanska handelsdepartementet. De vaga formuleringarna har tolkats av flera som att det rör sig om skärmar av safirglas till en kommande Iphone och just det verkar den nya rapporten från 9to5mac och Margolis styrka.

Import- och export-loggar visar att #GT Advanced har beställt verktyg från det tyska företaget Intego för att inspektera safirglas och säkerställa att det håller tillräckligt hög kvalitet. De nya verktygen används specifikt för skärmar och inte för mindre komponenter till hemknappar eller kameror.

Apple äger inte GT Advanced så det är möjligt att inköpen inte är Apple-relataerade, men i en inlaga till United States Securities and Exchange Commission (SEC), en amerikansk myndighet som arbetar med tillsyn av handel med värdepapper, skriver GT Advanced att de inte får leverera till någon annan än Apple utan deras skriftliga tillåtelse. Ett exklusivt avtal när det gäller konsumentelektronik verkar alltså finnas de två företagen emellan.

Förutom inspektionsverktygen har GT Advanced också köpt in maskiner för att producera safirglas. Enligt analytikern Matt Margolis kan maskinparken tillverka mellan 103 och 116 miljoner 5-tums skärmar per år. Ännu fler maskiner är beställda vilket kommer att öka produktionen med ytterligare 84 till 94 miljoner skärmar.

Kommentarer
38 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.