Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lightningkablar kan bli billigare efter prissänkt licensavgift

Apple-certifierade Lightningkablar kan bli billigare sedan Apple ryktas ha sänkt sina licensavgifter för tredjepartstillverkare.

Kostnaden för Lightningkablar från tredjepartstillverkare som fungerar tillsammans med Apples produkter kan sjunka framöver enligt den japanska Mac-sajten Macotakara som rapporterar att Apple sänkt kostnaden och den minsta inköpsvolymen för sina MRI-licenser.

Sedan 2005 har Apple ett licensprogram för tillbehör till sina handhållna enheter som förkortas MRI (Made for Ipod/Iphone/Ipad). En licens ger bland annat tillverkaren rätten att säga att tillbehöret är certifierat med hjälp av en logga som kan se ut som här till höger. Den ska i sin tur berätta för en eventuell köpare att tillbehöret lever upp till Apples standard för prestanda.

Numera använder Apple en ny typ av kontakt till sina I-prylar, Lightning, och den tidigare 30-pinnarskontakten håller på att fasas ut ur sortimentet. Från början genererades varningsmeddelanden när vissa icke certifierade tredjepartstillbehör kopplades in i Lightningporten, men numera fungerar de helt sonika inte alls. För att åstadkomma detta har Apple byggt in en autentiseringskrets i kontakten som bara tillverkar som betalar för en licens får tillgång till.

Det nya avtalet med sänkta avgifter introducerades enligt Macotakara förra månaden och det tar troligen tid innan några eventuella prissänkningar för konsumenterna syns ute i butikshyllorna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.