Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone används som internationell valuta

Apples Iphone är populär världen över och på grund av stora prisskillnader kan USA-resenärer använda den som valuta och betala för olika tjänster i sina hemländer.

Den första modellen av Iphone såldes bara i Apples hemland USA. Det här fick många att börja resa till USA och köpa på sig så många telefoner som möjligt för att sedan sälja dem vidare med vinst i sina hemländer.

Numera säljs telefonerna nästan över hela världen, men på grund av prisskillnaderna som finns fungerar Iphone fortfarande som en sorts internationell valuta. Vernon Silver skriver i Businessweek hur han började köpa med sig Iphone 5S under resor till USA för att använda som betalning för tjänster hemma i Italien.

Apples produkter är i regel billigare i USA än i många andra länder. En olåst Iphone 5S med 32 gigabyte lagringsutrymme kostar 7 295 kronor hos Apple Store i Sverige. I USA kostar samma modell 749 dollar, motsvarande 4 799 kronor utan eventuell skatt. Ända sedan den första modellen lanserades i USA har det därför förekommit att personer rest till USA, köpt med sig så många telefoner som möjligt tillbaka hem och sålt dem vidare med lite vinst.

Vernon använder sina USA-köpta Iphone som betalning för hushållsarbete hemma i Italien där telefonerna är för dyra för många låg- och medelinkomsttagare. Enligt hans erfarenheter från de amerikanska butikerna är det här vanligt förekommande trots att telefonerna numera säljs nästan världen över.

För närvarande är det den guldfärgade Iphone 5S som är lättast att sälja vidare. Men den här valutan fungerar bara tills dess att Apple släpper en ny modell så det är inte någon bra idé att börja spara större mängder hemma i madrassen.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.