Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple: våra leverantörer använder inte oetiskt tantal

Apple har publicerat en framstegsrapport om sitt leverantörsansvar. I rapporten bekräftar man att alla företagets leverantörer av metallen tantal är klassade som "konflikt-fria" av obeorende observatörer.

Metallen tantal används i elektronisk utrustning på grund av att ämnet har ett skyddande oxidskikt som gör det tåligt att använda i elektrolytkondensatorer. Tantal utvinns ofta ur mineralen coltan, vilken i sin tur bryts i stora mängder i Demokratiska Republiken Kongo. Coltan har angivits som en bidragande faktor i Andra Kongokriget som pågick mellan 1998 och 2003, en av historiens blodigaste konflikter.

Konflikt-metaller

Tantal, tillsammans med tenn, volfram och guld, brukar kallas "konflikt-metaller" eftersom framställningen av dessa till stor del finansierar väpnade grupper i områden runt Kongo. FN:s säkerhetsråd har fördömt användadet av dessa metaller vars framställning inte är "konflikt-fri", något som både Apple och andra tillverkare av elektronik förbundit sig att följa.

Apple skriver i sin rapport om leverantörsansvar att man inte valt att undvika Kongo och närliggande länder som ursprung för metallerna. Istället väljer företaget endast verifierade smältverk som garanterar att råmaterialet har upphandlats etiskt. Enligt rapporten är alla de 20 smältverk som Apple samarbetar med verifierade av inspektörer från oberoende tredje part.
– Vi vet att leverantörskedjor kan ändras, och vi kommer att upprätthålla löpande kontroller över våra leverantörers smältverk , skriver Apple i sin rapport.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.