Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TSMC tillverkar kommande A8?

Inga A8-processorer från Samsung

Samsung kommer inte vara med och tillverka nästa generation av Apples A-processor som används i bland annat Iphone enligt en ny rapport från Taiwan.

Apple utvecklar egna processorer baserade på ARM-arkitekturen till enheter som Iphone och Apple TV. Den senaste generationen heter #A7 och finns i exempelvis Iphone 5S. Nu kommer rapporter om nästa generation som kallas för A8.

Samsung och Apple är bittra konkurrenter när det gäller smarta mobiltelefoner och företagen kämpar i långdragna rättstvister om patent, men de är också samarbetspartners när det gäller tillverkning av enskilda komponenter. Den koreanska elektronikjätten tillverkar A7-processorn åt Apple, men det ser ut att bli ändring på det framöver.

I somras kom besked om att Apple skrivit avtal med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, förkortat TSMC, om tillverkning av just kommande #A8. 9to5mac skriver att TSMC enligt nya rapporter kommer att stå för all tillverkning av den kommande processorn eftersom Samsung har problem att tillverka tillräckligt stora kvantiteter.

Det har ryktats om att Apples nästa generation av den mobila processorn skulle få integrerade LTE-kretsar likt den konkurrerande processorn Snapdragon 800 som tillverkas av Qualcomm. Fördelen med färre separata kretsar är möjligheten till längre batteritid, vilket kanske främst Iphone-användare efterfrågar. Enligt en ny rapport kommer Apple att fortsätta med separata LTE-kretsar från Qualcomm även i de kommande generationerna av deras handhållna prylar, skriver Fudzilla.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.