Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykten: Ny Ipad Air, men andra modeller dröjer till nästa år

Trovärdiga analytikern Ming-Chi Kuo från KGI Securities säger att Apple kommer att uppdatera Ipad Air under året, men att andra Ipad-modeller dröjer.

Analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities har tidigare visat sig ha goda insikter i Apples framtida planer. Kuo uttalar sig nu om Apples planer för 2014, rapporterar Macrumors. Enligt honom kommer Apple detta år framförallt att satsa på #Ipad Air, med en ny uppdaterad version tidigt detta år. Den blir troligtvis utrustad med Apples A8-processor, och ska enligt Kuo också få samma #fingeravtrycksläsare som Iphone 5S. Utöver detta kan ännu fler nya funktioner tillkomma.

Däremot blir det inte någon ny modell av Ipad Mini förrän 2015. Anledningen till detta är att efterfrågan på Ipad Mini varit relativt låg, medan Ipad Air har varit den bästsäljande modellen under förra kvartalet. Ipad Mini uppdaterades 2013 med A7-processor och Retinaskärm, så en ny uppgradering bedöms inte som brådskande. Apple fokuserar därför på Ipad Air, samtidigt som man fortsätter utvecklingen av en Ipad med ännu större skärm, en så kallad Ipad "Pro".

Rykten om en ny Ipad med en större skärm på 12,9 tum har florerat, och enligt Ming-Chi Kuo arbetar Apple på att utveckla denna. En sådan Ipad är framförallt tänkt att tilltala företag och den professionella kreativa branschen. En större Pro-modell av Ipad har tidigare ryktats komma redan i slutet av detta år, men enligt Kuo blir det troligtvis ingen lansering förrän 2015.

Ipad 2 försvinner

Slutligen kommer Apple att lägga ner tillverkningen av Ipad 2 under årets första kvartal. Modellen har funnits sedan mars 2011, och har behållts som ett billigare alternativ för framförallt skolor och andra institutioner som vill använda Ipad i undervisning.

Enligt Kuo kommer Apple istället att återlansera den fjärde generationen Ipad som en ersättning för denna marknad. Till skillnad från Ipad 2 hade den fjärde generationen Retinaskärm, en snabbare A6X-processor och Lightning-anslutning. Det är ovanligt att Apple börjar tillverka tidigare nedlagda produkter igen, men de har tidigare gjort så med Iphone 4 för att sälja den i vissa länder.

Enligt rapporten lägger Apple detta år större delen av sina resurser på utvecklingen av Iwatch som kan komma att lanseras under hösten, och företaget uppges också ha "stora planer" för Apple TV och Iphone. Allt detta är givetvis obekräftade uppgifter, men Ming-Chi Kuo har tidigare förutspått flera produktlanseringar korrekt, framförallt gällande kategorierna Iphone och Ipad.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.