Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

nya smarta klockor

Samsung lanserar Gear 2 och Gear 2 Neo

Kort före den egna presskonferensen Unpacked 5 lanserar Samsung inte mindre än två uppföljare till den smarta klockan Galaxy Gear. De nya modellerna byter ut Android mot HTML5-baserade Tizen.

Smarta klockor och enheter för att mäta aktivitet eller sömn har kommit stort de senaste åren. Uppmärksammande Pebble är inne på andra generationen av sin smarta klocka, men de är knappast ensamma. Apple ryktas arbeta på en klocka som kallas för Iwatch och även om det cirkulerar många uppgifter om enheten är det ännu okänt när den kan tänkas vara redo för lansering.

Ikväll är det dags för Samsungs presskonferens Unpacked 5 där de förväntas lansera uppföljaren till mobilen Galaxy S4, men företaget har redan smygstartat #Mobile World Congress i Barcelona med att lansera två uppföljare till den smarta klockan Galaxy #Gear som kom förra året.

De två nya modellerna heter Gear 2 respektive Gear 2 Neo och namnet Galaxy försvinner därmed ur produktnamnet. Föregångaren hade operativsystemet Android, men precis som ryktena sa har de nya modellerna HTML5-baserade Tizen istället.

Galaxy Gear

Gear 2

Gear 2 Neo

Skärm

1,63”
320 x 320 pixel
Super AMOLED

1,63”
320 x 320 pixel
Super AMOLED

1,63”
320 x 320 pixel
Super AMOLED

Processor

1 x 800 MHz

2 x 1 000 MHz

2 x 1 000 MHz

Operativsystem

Android 4.2

Tizen

Tizen

Kamera

2 MP, 720p

2 MP, 720p

Primärminne

512 MB

512 MB

512 MB

Lagring

4 GB

4 GB

4 GB

Anslutning

Bluetooth 4.0

Bluetooth 4.0
IR-sändare

Bluetooth 4.0
IR-sändare

Sensorer

Accelerometer
Gyroskop

Accelerometer
Gyroskop
Hjärtfrekvens

Accelerometer
Gyroskop
Hjärtfrekvens

Dimensioner

36,8 x 56,6 x 11,1 mm

36,9 x 58,4 x 10 mm

37,9 x 58,8 x 10 mm

Vikt

73,8 gram

68 gram

55 gram

Batteri

315 mAh

300 mAh

300 mAh

Originalklockan Galaxy Gear fick mycket kritik efter lanseringen, både för att den upplevs som klumpig och för batteritiden på 25 timmar. Gear 2 och Gear 2 Neo har ungefär samma dimensioner, förutom att tjockleken minskar något. Vikten har också gått ned, mest på enheten Gear 2 Neo som saknar kamera.

Batteriet har också krympt lite, men #Samsung säger att batteritiden är upp till 6 dagar vid låg användning och 2-3 dagar vid aktiv användning. Kanske beror det på bytet till Tizen.

Klockorna får IR-sändare och en sensor som mäter användarens hjärtfrekvens, något som Apples #Iwatch ryktas kunna göra också. Samsungs klockor kan lagra och spela upp musik utan att vara sammanlänkade med en telefon och de är certifierade för att vara damm- och vattenresistenta (IP67).

Klockorna lanseras i april och kommer då att vara kompatibla med ett dussintal Galaxy-telefoner, till skillnad från flera av konkurrenterna som fungerar till olika operativsystem och enheter. Prislapparna är ännu okända.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.