Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

minnesvärt

Steve Jobs skulle fyllt 59 år idag

Idag är det 59 år sedan Apples grundare Steve Jobs föddes. Han avled den 5 oktober 2011 efter en lång kamp mot cancer.

Apples grundare Steve Jobs behöver knappast någon närmare presentation. Hans bidrag till teknikvärlden kan inte heller överskattas. Jobs räknas inte bara som upphovsmannen till Macintosh, Ipod, Iphone och Ipad. Han har också grundat företagen Next, vars innovativa operativsystem lade grunden till OS X, samt Pixar Studios, som idag ägs av Disney.

Idag skulle Steve Jobs ha fyllt 59 år. Han avgick som vd för Apple i augusti 2011 på grund av sviktande hälsa. Han hade då fört en mångårig kamp mot cancer och avled den 5 oktober samma år.

För den som vill minnas Steve Jobs rekommenderas ett videoklipp från hans tal vid universitetet Stanford 2005. Där sammanfattar han också sina tankar kring döden:

Påminnelsen att jag kommer att dö är det viktigaste verktyget jag upptäckt för att hjälpa mig göra de stora valen i livet. För allting – alla yttre förväntningar, all stolthet, all rädsla över att skämma ut sig och misslyckas – allt detta faller helt bort inför döden. Kvar finns bara det som verkligen är viktigt. Att påminnas om döden är det bästa sätt jag vet för att undvika tron att du har något att förlora. Du är redan naken. Det finns ingen anledning att inte följa ditt hjärta.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.