Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac-medlem vinner ritplatta från Wacom

Wacom letade efter bilder som inte blev som fotograferna tänkt sig i en tävling för 99mac:s medlemmar med en ritplatta i prispotten. Nu är det dags att presentera vinnaren.

För lite drygt två veckor sedan drog Wacom igång en tävling för 99mac:s medlemmar med en Intuos Pro S som första pris. Juryn har druckit flera kannor kaffe och haft överläggningar och är äntligen redo att presentera vinnaren.

Tävlingen gick ut på att ladda upp en bild som inte blev som fotografen tänkt sig. Med hjälp av en ritplatta, fotoredigering och kanske lite varsam retuschering skulle bidraget kunna nå upp till sin fulla potential.

Det kom in flera riktigt bra bidrag, men i den här tävlingen finns bara en vinnare och det är Magnur. Så här lyder juryns motivering:

"För en energisk och levande bild som fångar Afrikas natur och vildmarksliv på ett spännande sätt... om det inte vore för människans och turismens inblandning i ena hörnet."

99mac hörde av sig till vinnaren för att höra lite mer om bildens historia. Fotografen som också går under namnet Magnus Bäckesjö använde sin trotjänare, en Canon 40D med EF 100-400 mm för att ta bilden under en resa i Afrika med Rosa Bussarna för tre år sedan.

Ett av stoppen var vid Ngorongorokratern i Tanzania. Efter en natt i tält vid kraterns kant åkte gruppen ner i kratern och kom fram till ett vattenhål där gnuer och zebror drack vatten.

"Som tur var kom vår jeep på rätt sida om vattenhålet och jag såg den torra sluttningen ner mot vattnet. Jag började plåta djuren på sluttningen i dammet – vilket i och för sig gav bra bilder – men plötsligt så skrämmer något djuren och de rusar upp, ännu en gång är riktning rätt för mig (tror jag i alla fall för jag har inte sett någon bild från andra hållet). På de bilder där jag inte zoomade fanns tyvärr en jeep med turister.

I kratern fick vår jeep punktering och på vägen till Arusha så brakade motorn ihop på jeepen. Men det är en annan historia..."

Vinnaren kontaktas också via forumets interna system för meddelande (PM). Juryns beslut kan inte överklagas.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.