Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Falska mejl uppges vara från Apple

Det här är ett falsk mejl som uppges vara från Apple, men en närmare inspektion visar att så inte är fallet. 99mac ger enkla tips för att inte bli lurad.

Då och då dimper de ner i inkorgen, mejlen som uppges vara från något trovärdigt företag som Apple, Visa eller en stor bank. Mottagaren ombeds att klicka på en länk och uppge exempelvis lösenord eller bankkortsuppgifter annars kommer det aktuella kontot eller kortet att spärras. Medan många av mejlen kan avfärdas direkt som falska på grund av dåligt översatt språk, ser andra mejl ut att vara autentiska.

Mejlet ovan är ett exempel på ett brev som nästan ser äkta ut. Avsändaren ser vid en första anblick ut att vara Apple och i texten står att om användaren inte klickar på länken kommer mottagarens Apple-ID:t att spärras. Det finns fler exempel på den här typen av mejl i 99mac:s forum.

Enkelt att genomskåda

Det enkla sättet att skydda sig är att inte klicka på den här typen av länkar i mejl, men för att vara på den säkra sidan går det att se var länken leder utan att faktiskt klicka på den genom att hålla muspekaren stilla över länken. Ett annat bra tips är att kolla vem avsändaren är.

I Apples egna program Mail listas avsändare ibland bara med ett namn och så finns en liten pil strax efter. Genom att klicka på den syns själva e-postadressen som i fallet med de här falska mejlen ofta inte ens liknar någon av Apples egna adresser.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.