Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Se konversationen på den större skärmen och skriv meddelanden på exempelvis Ipad.

Airplay kan bli interaktivt enligt patentansökan

Apples teknik för att överföra musik, bilder och video trådlöst kan bli interaktivt. Företaget går igenom flera möjliga användningsområden i en patentansökan.

Apple lanserade Airtunes som en tilläggstjänst för Ipod i mitten av 2004. Tjänsten gjorde det möjligt att spela musik runt om i hemmet trådlöst direkt från sin mobila enhet. Steve Jobs lanserade en uppdaterad version av tekniken i samband med ett Ipod-evenemang sex år senare som fick det nya namnet #Airplay eftersom det nu gick att skicka "alla möjliga sorters media".

Tekniken är uppskattad och används exempelvis för att strömma video från en Ipad eller Iphone till Apple TV eller för att spegla hela skärmen på datorn direkt till tv:n. En ny #patentansökan från Apple som offentliggörs av det amerikanska patent- och registeringsverket tyder på att Apple har planer på att göra Airplay interaktivt, rapporterar bloggen Patently Apple.

Spela spel från Ipad på tv:n och använd den handhållna enheten som kontroll.

Apples ansökan beskriver hur användare kan använda Airplay för att spela ett Ipad-spel på sin tv medan själva Ipad-enheten kan agera handkontroll, men beskriver också andra användningsområden. Interaktiva kartor är ett sådant exempel där den större skärmen eller tv:n skulle kunna visa 3D-vyer eller gatuvyer medan en Ipad skulle kunna visa kartan ovanifrån.

Ansökan gjordes offentligt idag, men skickades in under det tredje kvartalet 2012.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.