Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jawbone fokuserar på sömn

Armbanden Up och Up24 blir nu ännu bättre när Jawbone uppdaterar den tillhörande appen och släpper en helt ny. Allt för att användarna ska kunna sova bättre.

Det amerikanska företaget #Jawbone började med att tillverka Bluetooth-headsets. Små bärbara högtalare lades till sortimentet med Jambox-modellerna och 2011 lanserades det smarta armbandet Up. Under slutet av förra året kom andra generationen som kallas för Up24.

Jawbone var tidigt ute på en marknad som numera är tätt befolkad av i princip alla större elektronikföretag som exempelvis Nike, Samsung, Fitbit och Shine. Till och med Apple ryktas arbeta på en egen variant som kallas för Iwatch.

Båda Up-armbanden mäter sömn och antal steg och ackompanjeras av en app som kort och gott heter Up den med. Med appen kan användaren dessutom hålla koll på vad hen äter eller dricker och lägga till träningspass. Allt presenteras snyggt med grafer och användaren får små dagliga tips som förhoppningsvis leder till ett lite hälsosammare och bättre liv.

Alla vill vara med

Flera av konkurrenternas produkter har skärmar eller fler sensorer som mäter puls eller altitud, men det här verkar inte oroa Jawbone för tillfället som nu börjar arbeta med sin kanske främsta konkurrensfördel – att analysera all insamlad data.

Genom att jämföra data från en användare mot data från alla Up-användare kan Jawbone ge specifika förslag på hur personen kan ändra sina vanor för att nå upp till sina mål, vilket så klart är mycket bättre än mer generiska "sov åtta timmar om natten" eller "gå 10 000 steg om dagen".

För att kunna göra det här uppdateras nu Up-appen och Jawbone kompletterar med en helt ny app. Fokus för båda ligger på att ge användarna bättre sömnvanor.

Up uppdateras

Up uppdateras till version 3.1 och kommer nu att kunna ge just personliga notiser till användaren vid rätt tidpunkt på dagen. För en helt ny användare behöver appen några veckor för att lära känna personen och drar sedan slutsatser utifrån hur användaren rör sig och sover.

Befintliga användare har redan samlat in data som kan användas direkt. Ett exempel på en av de nya notiserna är att appen kan säga åt användaren att gå att lägga sig vid en viss tidpunkt för att få en god natts sömn.

Användaren kan också få sitt armband att påminna om att exempelvis ta medicin eller att gå och träna. Glömmer användaren att sätta armbandet i sömnläge på kvällen finns det också en ny funktioner för att försöka återskapa sömngrafen i efterhand. Grafen över sömn har fått information om soluppgång och nedgång tillagd och det finns nya "Idag ska jag"-utmaningar.

Den helt nya appen Up Coffee vill hjälpa till att hålla koll på koffeinintaget genom att helt enkelt hålla koll på antalet kaffekoppar eller energidrycker som användaren häller i sig. Baserat på det räknar appen ut när användaren bör kunna somna.

Namn
UP by Jawbone
Plattform
IOS
Utvecklare
Aliphcom, Inc.
Version
3.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska
Namn
UP Coffee
Plattform
IOS
Utvecklare
Aliphcom, Inc.
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.