Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

SXSW 2014

Edward Snowden: "Vi behöver offentlig insyn"

Visselblåsaren Edward Snowden gästade festivalen SXSW under måndagen via videolänk. Han efterlyste bättre och enklare krypteringsmetoder från teknikbranschen.

Under den del av festivalen #SXSW som fokuserar på interaktiva medier talade visselblåsaren Edward Snowden via videolänk från Ryssland. Snowden framträdde på skärmen med den amerikanska konstitutionen i bakgrunden, och sade under inledningen till sitt tal att NSA tänt eld på internets framtid genom sin övervakning.

Snowden manade publiken, som till stor del tillhörde teknikbranschen, att ta på sig rollen som brandmän genom att utveckla bättre och enklare krypteringsmetoder. Han menade att tekniskt kunniga användare kan kryptera sina meddelanden och den information som skickas, men att den vanlige internetanvändaren inte kan göra detta. Edward Snowden:

"Det finns en politisk respons som måste ske, men det måste också ske en respons från teknikbranschen."

Som svar på en fråga från publiken sade Snowden att han inte ångrade någonting i sitt beslut att avslöja övervakningen, och att han skulle göra det igen. Vidare sade han:

"Jag har svurit en ed att stödja och försvara konstitutionen, och jag såg att det utfördes brott mot konstitutionen på en massiv skala."

En av deltagarna i publiken var Tim Berners-Lee, skaparen av World Wide Web och alltså en av internets fadersgestalter. Denne frågade Snowden vilka förändringar han skulle vilja se i USA:s övervakningssystem. Edward Snowden svarade att en offentlig utredning behövs:

"Vi behöver offentlig insyn... något sätt för anförtrodda personer att skydda oss, vi behöver en vakthund som övervakar kongressen. Om vi inte är upplysta kan vi heller inte ge vårt stöd för [regeringens] politik."

Edward Snowden påpekade också att detta inte bara var en fråga som berörde den amerikanska befolkningen, utan att övervakningarna är ett globalt problem.

En sammanfattning av intervjun har rapporterats av CNN, och för den som vill se hela samtalet med Edward Snowden finns det nu tillgängligt på Youtube, och kan även ses ovan.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.