Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple utvecklar smart stegräknarteknik

En ny patentansökan ger fler bevis på att Apple utforskar någon typ av Iwatch. Företaget beskriver en teknik för att avgöra vad som är steg och inte för en enhet placerad på armen.

Ryktena om att Apple utvecklar någon form av smart klocka kallad för #Iwatch är envisa. Om det verkligen är sant vet förstås bara ett fåtal personer på företaget, men att de är intresserade av området råder det inga tvivel om. Apples vd Tim Cook har pratat väl om konkurrerande Nike Fuelband och en ny patentansökan visar upp teknik för en smartare typ av stegräknare som kan sitta på armen.

Den nyligen offentliggjorda patentansökan handlar om en stegräknare buren kring handleden och beskriver en metod för hur räknaren kan avgöra vad som är riktiga steg och vad som är andra typer av armrörelser.

En stegräknare som sitter någonstans på användarens kropp, exempelvis fäst i personens byxor har lätt för att räkna antal steg, medan en räknare runt handleden har svårare att avgöra vad som är steg eller andra typer av armrörelser. Apples metod använder de inbyggda sensorerna för att göra skillnad på vad som är steg och vad som är exempelvis en hand som skriver på ett tangentbord.

Tekniken avgör också aktivt var på kroppen som stegräknaren är placerad för att antal steg och distanser ska bli så korrekta som möjligt.

Patentet lämnades in till det amerikanska patent- och registreringsverket i september 2012. Yash Modi listas som uppfinnare, han arbetar numera för Nest Labs som Google köpte tidigare i år.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.