Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Drive sänker priserna rejält

Sökjätten Google fortsätter priskriget och sänker priserna för sin molntjänst Google Drive rejält. Användare kan nu få 100 gigabyte för bara någon guldtia i månaden.

Det finns flera #molntjänster att välja mellan för användare som vill synkronisera filer mellan sina olika enheter. Tjänster som Dropbox, Icloud, Onedrive och Google Drive erbjuder alla gratis alternativ, men för större lagringsutrymmen får användarna betala. Microsofts Onedrive lanserades nyligen med lägre priser och nu kontrar Google med att sänka priserna ordentligt för sin molntjänst Drive.

Precis som tidigare är 15 gigabyte gratis för alla användare med ett Google-konto. Att utöka till 100 gigabyte kostar numera två dollar i månaden, motsvarande 13 kronor. Det är en prissänkning med nästan tre dollar i månaden. För användare som behöver ännu mer lagringsutrymme kostar en terabyte tio dollar i månaden, motsvarande 65 kronor, istället för som tidigare 50 dollar.

Det går inte att rakt av jämföra tjänsterna, men priset för 100 gigabyte utrymme i molnet kostar med de här ändringarna 23,88 dollar på Google Drive, 50 dollar på Onedrive och 99 dollar för Dropbox.

Icloud fungerar inte riktigt som de andra molntjänsterna, men det går att synkronisera dokument och fotografier mellan Apples olika enheter. I deras tjänst ingår fem gigabyte gratis. Det går att köpa till tio gigabyte extra vilket kostar 150 kronor per år. Som mest kan en Icloud-användare få 55 gigabyte utrymme i molnet för 750 kronor per år.

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.