Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Stor Apple-samling till salu på Ebay

Nu finns en samling med över 200 datorer och andra Apple-produkter till salu på auktionssajten Ebay. Den välbevarade samlingen har tillhört en amerikansk kvinna som lämnat det mesta i sina originalkartonger.

För att maximera andrahandsvärdet på Apple-prylar finns det ett stalltips, att spara originalkartong och tillbehör. En amerikansk kvinna vid namn Marion Stokes verkar ha tagit fasta på det under sitt liv. Hennes samling med Apple-produkter finns nu till salu via auktionssajten Ebay, rapporterar Cult of Mac.

Medan Stokes levde investerade hon i Apple och var ett fan av deras produkter. Hon samlade ihop närmare 200 datorer och tillbehör som finns kvar i sina kartongen, många till och med oöppnade. Hon gick bort 2012 och då skickades datorerna till en auktoriserad serviceverkstad som inventerade och testade allt. Hela samlingen såldes sedan till en okänd köpare. Idag ägs samlingen av två herrar som värderar inköpsvärdet på produkterna till över en miljon dollar, motsvarande 6,4 miljoner kronor med dagens valutakurs.

Auktionen på Ebay kostar 100 000 dollar, motsvarande 640 000 kronor om man vill köpa den direkt. Men det går också att ge ägarna ett erbjudande om att köpa delar av samlingen. Herrarna säger sig vara måna om att hitta bra hem till sakerna.

"Vi försöker inte bli rika på det här, utan vi har tagit några grejer vi själva ville ha och resten vill vi hitta bra hem till. Det här kan mycket väl vara en av de sista tidigare okända samlingarna av det här slaget."

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.