Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Korta nyheter vecka 12

Det händer mycket saker som 99mac inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit.

Steve Jobs-referens i nya Captain America-filmen

Ett elva minuter långt klipp läckte ut från den kommande Marvel-filmen Captain America 2: Winter Soldier. Förutom att klippet innehöll gott om actionscener fanns också en kort referens till Apples grundare och tidigare vd Steve Jobs.

Captain America, eller Steve Rogers, är ute och jobbar när han möter Sam Wilson. Här i nutiden skriver Rogers upp saker han borde kolla upp i en anteckningsbok och Wilson föreslår att han borde lyssna på albumet Trouble Man av Marvin Gaye. När Steve Rogers börjar skriva i sin bok syns hans övriga lista.

Listan i anteckningsboken

  • I Love Lucy (television)

  • Moon Landing

  • Berlin Wall (Up & Down)

  • Steve Jobs (Apple)

  • Disco

  • Thai Food

  • Star Wars/Trek

  • Nirvana (Band)

  • Rocky (Rocky 2?)

Källa: Tuaw

Samsung släpper priser på klockor

Den koreanska elektronikjätten visade upp två modeller av smarta klockor vid evenemanget Unpacked 5 i februari. Nu släpper företaget priser på de två modellerna Gear 2 och Gear Fit. Den första kommer att kosta 295 dollar, motsvarande 1 895 kronor och Fit kommer att kosta 197 dollar, motsvarande 1 265 kronor.

Källa: Sammobile

Apple undersöker smart penna fylld med sensorer

I en patentansökan från Apple som publicerades under torsdagen beskrivs en smart penna [eng: stylus] med sensorer för att känna av ljus och rörelser. Pennan kan utrustas med olika spetsar som kan förlängas och göra olika sorters penseldrag.

Ljussensorn kan användas för att tala om för en surfplatta att byta färg eller penseltyp eller utföra olika systemfunktioner. Den skulle också kunna kopplas till pennspetsen för att läsa av information från skärmen för att exempelvis kalibrera skärmen, eller läsa av färger från omgivningen. Rörelsesensorer skulle användas för att tala om pennans position och lutning till surfplattan.

Twitter fyller 8 år

Det har nu gått åtta år sedan mikrobloggen Twitter lanserades. För att uppmärksamma detta kan användare nu leta upp sin första tweet. Nedan syns vår första tweet från 99macse:

Istidsdjur flyttar in i uppdaterade Disco Zoo

Likt Michael Corleone i Gudfadern drogs Jakob på 99mac tillbaka in i djurparken, precis när han trodde att han var ute. Efter djungler, savanner och dinosauriernas tidsålder erbjuder nu Disco Zoo sina spelare att jaga djur under istiden. Det finns även lite fler justeringar, så som läckrare inhägnader för den som skaffat sig diamant-troféer och ett speciellt barn-läge som blockerar åtkomst till köp inuti appen och reklam.

Namn
Disco Zoo
Plattform
IOS
Utvecklare
NimbleBit LLC
Version
1.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska

99mac:s läsarundersökningar

I slutet av förra veckan dök det upp en ny temporär kategori i App Store med appar för att ta så kallade "selfies". 99mac frågade våra medlemmar om de brukar ta självporträtt.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.