Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Korta nyheter vecka 13

Det händer mycket saker som 99mac inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit.

Digital Inn börjar med ett nationellt inbytesprogram

Den svenska återförsäljaren Digital inn startar ett program för inbyte av datorer och Ipad. Inbytesprogrammet gäller i alla Digital inns butiker samt på webben. De inbytta datorerna kommer sedan att återställas av bolagets serviceverkstäder, och säljas via dotterbolaget och webshopen Macoteket. Programmet skall i framtiden även utökas att gälla Iphone.

Apple lägger till fler städer i Fly Over Maps

I Apples kartapplikationer har det dykt upp 3D-vyer för tre nya städer, nämligen Perth i Australien, Saint-Tropez i Frankrike och Córdoba i Spanien, rapporterar Macprime.

Med dessa tillägg finns det 3D-vyer över 85 städer i USA, Italien, Spanien, Nya Zeeland, Tyskland, Storbritannien, Irland, Frankrike, Kanada, Danmark, Finland, Sverige, Australien och Sydafrika.

Office-apparna toppar listorna i App Store

Några dagar efter att Microsoft släppt Office-paketet till IOS i form av fristående appar ligger Word, Excel och Powerpoint etta på listan över gratisappar. Office-apparna är gratis att ladda ned, och kan öppna och läsa dokument.

För att redigera och skapa krävs dock ett köp inuti appen för att aktivera en Office 365-prenumeration. Enligt reglerna i App Store tar Apple 30 procent av vinsten för varje köp inuti en app. Office för IOS kan alltså visa sig vara en lukrativ affär även för Apple.

Facebook köper Oculus VR

Facebook fick blodad tand efter köpet av Whatsapp. Nu köper man Oculus VR, företaget bakom de kommande VR-glasögonen Oculus Rift. Nyheterna togs inte väl emot av alla – Marcus Persson, utvecklaren bakom spelet Minecraft svarade genom att lägga ned den pågående utvecklingen av en Minecraft-version för glasögonen.

HTC One (M8) är här

HTC lanserade sin nya flaggskeppsmobil med två evenemang i New York och London. Den nya telefonen heter likt sin föregångare HTC One M8 och finns i färgerna grå, silver och guld. Företaget har valt att behålla det mesta av designen från förra årets modell med de stereohögtalare på varsin sida om skärmen, men har ökat skärmstorleken från 4,7-tum till 5 tum.

Nytt är en andra kamera placerad strax över huvudkameran på baksidan som läser av djup och låter användaren lägga till olika sorters effekter under efterbehandlingen av bilder.

Telefonen får också ett eget skal, Dot View Case, som har en perforerad framsida som kan visa notiser och annat utan att användaren behöver öppna skalet.

HTC One lanseras med Android 4.4.2 Kitkat och en uppdaterad version av HTC Sense 6.0. En av de viktigare funktionerna i Sense är Blinkfeed, en anpassningsbar nyhetsläsare där användaren kan få en överblick över exempelvis sina sociala medier eller få sportresultat. Telefonen kommer finnas att köpa i Sverige från och med 31 mars.

Macforum öppnar butik i Kungsmässan

Den 16 april öppnar Apple-återförsäljaren Macforum en ny butik i Kungsmässan, Kungsbacka. De har sedan tidigare flera butiker i Göteborgsområdet samt i Karlstad och Varberg. Martin Barregård, vd för Macforum säger i ett pressmeddelande att företaget har många kunder i Kungsbacka och att det är glädjande att kunna erbjuda försäljning och service på plats.

Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.