Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Högre priser för digitala varor och tjänster är att vänta

Nya skatteregler inom EU kan leda till högre priser på Itunes och App Store. Från och med 1 januari 2015 måste momsen dras i det land där konsumenten bor.

Enligt gällande skatteregler för handel mellan EU-länder kan momsen dras i det land där försäljningen sker istället för där köparen bor. Från och med januari 2015 kommer detta dock att ändras när nya regler träder i kraft, enligt informationssajten Vatlive.

Luxemburg har länge haft en av de lägsta moms-satserna i världen med en generell moms på 15 procent, och så lågt som 3 procent på försäljning av digitala varor och tjänster. Tillsammans med EU:s skatteregler är detta något många företag som Microsoft, Amazon, Netflix och Apple har utnyttjat genom att förlägga sina försäljningskontor i Luxemburg.

Med de nya reglerna kan dessa företag tvingas att betala moms i det land där köpet genomförs. Den brittiske finansministern George Osborne har exempelvis i 2014 års budget tillkännagivit planer på att tvinga Apple och andra företag som säljer varor digitalt att dra engelsk moms som ligger på 20 procent, skriver The Guardian. De nya lagarna kan börja gälla i början av 2015.

Även det svenska Skatteverket har tillkännagivit de nya EU-reglerna. Svensk moms ligger för närvarande på 25 procent.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.