Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Amazon lanserar Fire TV

Amazon lanserar en egen liten svart låda att koppla till tv:n i vardagsrummet. Den heter Fire TV och står sig väl mot konkurrensen på pappret, men är bara tillgänglig i USA.

Slaget om konsumenternas vardagsrum har fått ännu en ny spelare från Amazon. Deras lilla svarta låda heter #Fire TV och konkurrerar med #Apple TV, Google Chromecast och Roku 3 bland andra. Enligt Peter Larsen på Amazon finns det tre problem med konkurrenterna som de försöker lösa med Fire TV: sök, prestanda och "stängda ekosystem", rapporterar The Verge.

Fire TV är enligt Amazon tre gånger snabbare än Roku eller Apple TV med sin fyrkärniga processor och två gigabyte primärminne. Den kan hämta innehåll från flera tjänster inklusive Amazons egna tjänst Prime.

Användare kan välja att spela upp material direkt eller lägga till det i en spellista. Amazon har inkluderat en funktion kallad för ASAP som gissar vilka filmer och tv-serieavsnitt användaren vill se härnäst och förbereder dem för uppspelning redan innan användaren tryckt på play.

Fjärrkontrollen är liten, men har ett gäng knappar. Till skillnad från Apple TV-fjärrkontrollen som fungerar via IR fungerar Fire TV med radiosignaler och kräver inte att enheten står inom synfältet för att fungera. Det finns föräldrakontrollfunktioner och en röstsökfunktion via en mikrofon på själva fjärrkontrollen. Användarna ska inte behöva skrika på tv:n.

Fire TV får också en spelkontroll för 39 dollar extra och användare får tillgång till flera spel. Operativsystemet är Androidbaserat och utvecklare för plattformen kan anpassa sina spel för enheten. Kontrollen liknar den till Xbox och Amazon säger att det kommer att komma massor av spel, många gratis, de flesta riktigt billiga.

Precis som Apple TV kan hämta bilder från användaren bildström i Icloud, kan Fire TV hämta bilder som synkroniseras till Amazon Cloud Drive.

Amazon Fire TV släpps till att börja med bara för den amerikanska marknaden och kostar 99 dollar. Roku 3 har också begränsad tillgänglighet och fungerar enligt deras webbplats i USA, Kanada, Storbritannien och Irland.

Amazon jämför Fire TV med konkurrenterna

Apple TV

Amazon Fire TV

Google Chromecast

Roku 3

Pris

99 usd

99 usd

35 usd

99 usd

Funktioner

Röstsök

ja

HDMI video (upp till 1080p)

ja

ja

ja

ja

Dolby Digital Plus surround

ja

Optiskt ljud ut

ja

ja

Processor

Enkärnig

Fyrkärnig

Enkärnig

Tvåkärnig

Minne

512 MB

2 GB

512 MB

512 MB

Ethernet

ja

ja

ja

Wifi

Dubbla band/dubbla antenner

Dubbla band/dubbla antenner (MIMO)

Dubbla band/dubbla antenner (MIMO)

Fjärrkontroll

IR

RF

RF

Tjänster

Netflix

ja

ja

ja

ja

Amazon Instant Video

ja

ja

Hulu Plus

ja

ja

ja

ja

Crackle

ja

ja

ja

ja

Youtube

ja

ja

ja

ja

HBO Go

ja

ja

ja

Showtime Anytime

ja

ja

Watch ESPN

ja

ja

ja

Bloomberg TV

ja

ja

Vevo

ja

ja

ja

ja

Pandora

ja

ja

ja

Antal spel

inga

100+

inga

< 100

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.