Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple köper upp röstigenkänningsföretag

Apple har köpt företaget Novauris Technologies som sysslar med automatisk röstigenkänning. Köpet skedde förra året, men har blivit känt först nu.

Företaget Novauris Technologies utvecklar teknik för automatisk röstigenkänning, och kombinerar detta med sökfunktioner för att med hjälp av röst kunna söka igenom stora databaser. Tekniken kallas Novasearch, och kan appliceras antingen över datornätverk eller byggas in i lokala appar.

Nu rapporterar Techcrunch att Apple i tysthet köpte upp företaget förra året för att använda tekniken till att förbättra tjänsten #Siri. Det är inte känt vad Apple betalat för Novauris.

Techcrunch har fått köpet bekräftat av Novauris medgrundare Melvyn Hunt. När de ringde upp honom svarade han att de kommit till "Apple", och bekräftade sedan att Novauris blivit uppköpta och inte längre är ett fristående bolag. Apple har till Techcrunch kommenterat köpet på följande vis:

Apple köper ibland mindre teknikföretag, och vi brukar i allmänhet inte diskutera våra syften eller planer.

Som 99mac tidigare skrivit om har Apple köpt upp flera mindre företag än tidigare sedan Tim Cook tog över som vd.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.