Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nest återkallar sin smarta rökdetektor Protect

Nest slutar omedelbart sälja sin rökdetektor Protect. Ett problem med möjligheten att stänga av alarmet med en handrörelse gör att den skulle kunna tystas oavsiktligt.

Nest är mest kända för sin smarta termostat med samma namn. I höstas lanserade man också en rökdetektor som kallas Protect. Den fungerar i mångt och mycket som en normal brandvarnare som känner av rök och koldioxid, men har flera smarta funktioner. Protect kan bland annat varna med en inspelad röst istället för ett tjutande alarm, och berätta var någonstans röken kommer ifrån. Den innehåller också en lampa för att lysa väg nattetid och rökdetektorn kan kontrolleras genom en handrörelse.

I ett öppet brev meddelar nu Nests vd Tony Fadell att rökdetektorn tills vidare slutar säljas på grund av ett problem med just funktionen att stänga av den genom handrörelse. Under vissa omständigheter har #Nest upptäckt att Protect kan stängas av oavsiktligt, något som innebär en stor säkerhetsrisk. Detta har bara framkallas under tester, och har ännu inte drabbat någon användare, skriver Fadell.

Nest räknar med att problemet kommer att ta mellan två och tre månader att lösa, då det inkluderar rigorösa tester. Funktionen att stänga av med handrörelser har nu avaktiverats för alla enheter som är anslutna till ett Wifi-nät. Alla som köpt en #Nest Protect erbjuds nu att lämna tillbaka dem och få pengarna tillbaka.

Nest Protect har sålts i USA, Storbritannien och Kanada. Nyligen lanserades även företagets smarta termostat i Storbritannien. I januari rapporterade 99mac att Nest köpts upp av Google för drygt 20 miljarder kronor.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.