Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mejl avslöjar framtiden för Apple TV

Ett mejl mellan Steve Jobs och olika Apple-chefer avslöjar alternativ för Apple TV:s framtid. Bland annat appar, en webbläsare och rörelsebaserade kontroller kan kanske vara aktuella för nästa generation.

Apple presenterade #Apple TV i september 2006 och började leverera de första enheterna i mars det följande året. Från början var det en enhet tänkt för vardagsrummet med en inbyggd hårddisk för att spela upp innehåll på användarens tv. För fyra år sedan lanserades en ny variant som blev mycket mindre och strök den inbyggda hårddisken till förmån för strömmande media från internet eller andra enheter.

Under våren 2012 lanserades den tredje generationen som bjöd på stöd för 1080p-innehåll och i mars 2013 uppdaterades några interna komponenter. Sedan dess har nya kanaler tillkommit kontinuerligt.

Apple och Samsung är just nu inblandade i ännu en rättstvist gällande patentintrång och bland de inskickade dokumenten till domstolen finns en mejlkonversation mellan #Steve Jobs och olika Apple-chefer som handlar om Apple TV:s framtid, rapporterar The Verge. Mejlen listar ämnen för ett strategimöte Apple har varje år med sina viktigaste medarbetare.

Enligt ryktena är en ny generation av Apple TV på gång och det gör den här mejlkonversationen lite extra intressant. Mejlen kommer från den senare delen av 2010 efter att den andra generationen av enheten lanserats. Jobs undrar i mejlen var Apple kan ta enheten framöver och nämner appar, webbläsare och ett "magic wand".

Det har cirkulerat flera rykten om att en App Store är på gång, men om det bara kommer att finnas spel eller om det blir ett större utbud återstår att se. Enligt mejlet har Apple också funderat på att lägga till en version av sin webbläsare Safari.

Apple har skickat in flera patent som ger några uppslag till vad Jobs "magic wand" kan vara för något. Troligtvis handlar det om någon form av kontroll som låter användaren styra enheten med olika rörelser.

Mejlen rör också andra ämnen som det ryktats om under åren, bland annat tv-abonnemang med program från NBC, CBS och Viacom. Apple har haft möten med leverantörer som Time Warner och Comcast, men det är ännu okänt vad dessa möten kan resultera i.

Läs hela mejlet via den bifogade filen (PDF):

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.