Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Korta nyheter vecka 15

Det händer mycket saker som 99mac inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit.

Google Glass till försäljning - under en dag

Googles smarta glasögon har hitills bara funnits tillgängliga för bland annat utvecklare och genom Explorer-programmet. För att ge ännu fler personer möjlighet att skaffa Google Glass kommer sökjätten att sälja de via sin webbplats under en dag. Den 15 april är det dags, och gäller bara kunder i USA. Priset är 1 500 dollar plus skatt, motsvarande 9 800 kronor.

Condolezza Rice tar plats i Dropbox styrelse

Condolezza Rice är mest känd som USA:s utrikesminister under George W. Bush administration. Hon beskrevs 2004 som världens mest inflytelserika kvinna av tidskrften Forbes.

I veckan rapporterade Businessweek att Rice fått en plats i Dropbox styrelse. Enligt artikeln kommer hon hjälpa företaget i frågor som global expansion och integritet.

Nyheten är kontroversiell därför att Rice tidigare varit inblandad i just integritets-skandaler. Under hennes tid som utrikesminister gav hon bland annat sitt godkännande till NSA att avlyssna medlemmar av FN:s säkerhetsråd, något som rapporterats av The Raw Story.

Nya och uppdaterade appar

Imovie (OS X)

Apples videoredigeringsprogram Imovie har fått en mindre uppdatering för Mac, som nu är version 10.0.3. Förutom förväntade buggfixar och mindre åtgärder finns några nya funktioner:

  • Det går nu att sortera händelser utifrån datum i sidofältet.

  • Dubbelklicka på en övergång för att justera dess tidslängd

  • Ändra typsnitt, storlek och färg på nya titlar som introducerades i Imovie 10

  • Det går nu att beskära och rotera klipp i händelser.

Namn
iMovie
Plattform
OS X
Utvecklare
iTunes S.a.r.l.
Version
10.0.3
Pris
109,00 kronor
Krav
OS X 10.9.2 eller senare
Språk
Svenska, engelska med flera

Sim City 4 Deluxe Edition (OS X)

Den fjärde versionen av Sim City kom till Mac redan 2003, men nu har en samlingsutgåva släppts på App Store som innehåller buggfixar och är gjort för att fungera felfritt på Mountain Lion och Mavericks. Det innehåller också expansionspaketet Rush Hour med bland annat fler kollektivtrafiklösningar och nya byggnader. För de som blev besvikna på de begränsade ytorna i 2013 års version av Sim City kan detta vara något då det är möjligt att bygga riktigt stora städer. Som en fin extra funktion går det också att använda spellistor från Itunes som bakgrundsmusik.

Namn
SimCity™ 4 Deluxe Edition
Plattform
OS X
Utvecklare
Aspyr Media (iDP)
Version
1.1.0
Pris
149,00 kronor
Krav
OS X 10.8.5 eller senare
Språk
Engelska med flera, ej svenska

Family Guy: The Quest for Stuff (IOS)

Fans av den tecknade serien Family Guy kan nu njuta av familjen Griffins på sin Iphone och Ipad. Spelet är gratis, men förlitar sig på köp inuti appen. Spelet går ut på att bygga upp staden Quahog igen som förstörts efter en strid mellan Peter Griffin och jättekycklingen Ernie.

Namn
Family Guy: The Quest for Stuff
Plattform
IOS
Utvecklare
TinyCo, Inc.
Version
1.0.7
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 5.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.