Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple inte påverkade av Heartbleed

Många stora webbföretag har visat sig vara drabbade av en allvarlig säkerhetsbugg som fått namnet Heartbleed. Enligt Apple är varken IOS, OS X och viktiga webbtjänster drabbade.

Tidigare under veckan upptäcktes en allvarlig #säkerhetsbrist i krypteringskomponenten Open SSL som fått namnet Heartbleed. Systemet är mycket välanvänt och används på omkring två tredjedelar av alla webbplatser för att skydda användares uppgifter.

Säkerhetshålet har funnits i två år, men har inte upptäckts förrän nu då eventuella attacker är omöjliga att spåra. Den tecknade nätserien XKCD beskriver bra hur Heartbleed fungerar.

Flera stora webbföretag som Facebook, Google och Yahoo har visat sig använda versioner av Open SSL med buggen och har skyndat sig att säkra sina system och byta ut gamla certifikat, men Apple hör inte till den drabbade skaran. Till sajten Recode säger man att OS X, IOS och "viktiga webbtjänster" inte är påverkade.

"Apple tar säkerhet på största allvar. IOS och OS X har aldrig använt den drabbade versionen av krypteringssystemet och viktiga webbaserade tjänster är inte påverkade."

Det rådande tipset från säkerhetsexperter är att byta sina lösenord på drabbade sajter, men först efter att de blivit uppdaterade och skyddade mot Heartbleed. Återigen kan 99mac tipsa om att använda någon typ av lösenordshanterade likt 1password, Lastpass eller nyckelringen i Icloud. Tjänsterna kan generera och lagra unika svåra lösenord för varje inloggning medan användaren bara behöver minnas ett lösenord.

Sajten Mashable har sammanställt en lista över drabbade sajter och om de uppdaterat sina säkerhetslösningar. Det går också att kontrollera om en adress är sårbar via Lastpass och Filippio.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.