Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tar över vattenkraftverk

Apple fortsätter sin satsning på förnyelsebar energi. Nu har man köpt upp ett vattenkraftverk utanför Prineville, Oregon, för att generera elektricitet till företagets datacenter i området.

Apple har nyligen öppnat sitt datacenter i Prineville, Oregon vilket drivs helt och hållet med förnyelsebar energi. Nu rapporterar den lokala tidningen The Oregonian att Apple har tagit över driften av ett mindre vattenkraftverk i närheten för att hjälpa till att driva datacentret. Vattenkraftverket har tidigare ägts av EBD Hydro.

Enligt tidningen kan verket generera mellan tre och fem megawatt. Datacenter av den storlek Apple driver i området kan dock kräva över 30 megawatt. Enligt information från Apple själva kommer elektricitet också från lokala sol- och vindkraftverk.

Både Facebook, Google och Amazon driver sedan tidigare datacenter i Oregon. Delstaten har blivit populär tack vare relativt låga elpriser, men också på grund av låga skatter på datorutrustning.

Apple fick nyligen bra betyg från Greenpeace för sina satsningar på förnyelsebar och grön energi.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.