Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rättegång Apple vs Samsung

Samsung ville attackera Apple genom Google

UPPDATERAD. Samsung övervägde att försöka få Google att lansera en reklamkampanj riktad mot Apple istället för att själva göra det, visar nya dokument.

Ny intern kommunikation från Samsung har läckt ut i samband med den pågående rättegången. Enligt uppgifter från The Verge ska en diskussion om företagets strategi ha förts i oktober 2011 mellan dåvarande amerikanske cheferna Dale Sohn och Michael Pennington, samt Todd Pendleton som nyligen rekryterats från Nike för att ansvara för marknadsföringen i USA.

Michael Pennington ska ha skrivit till Sohn och uttryckt tvekan inför att attackera Apple direkt genom reklamfilmer. Anledningen ska ha varit att Apple visserligen var konkurrenter till Samsung, men samtidigt stora kunder som köper många komponenter från det koreanska bolaget. Sohn föreslår alternativet att istället övertyga Google att göra reklam som attackerar Apple. Pennington skriver till Sohn:

"Som du har skrivit tidigare kan vi inte slåss mot [Apple] direkt i vår marknadsföring. Om Samsungs hållning fortsätter att vara att undvika attack mot Apple eftersom de är stora kunder, kanske vi kan gå till Google och be dem lansera en kampanj mot Apple, baserat på de många bättre Android-produkter som finns på marknaden för Q4?"

Samsung skulle senare komma att ändra sig gällande denna strategi, då många reklamfilmer gjort sig kända genom att direkt utmana Apple.

Iphone 5 – en tsunami

I ett senare mejl daterat 5 juni 2012 uttrycker Dale Sohn oro över Apples kommande Iphone 5. Sohn skriver:

"Som du vet kommer det att bli en tsunami när Iphone 5 kommer. Detta kommer hända någon gång i september eller oktober. Enligt vår vd:s riktlinjer måste vi sätta ihop en plan för att neutralisera denna tsunami."

Apple lade i rättegången fram detta som bevis för att Samsung oroades över framgångarna med Iphone. Apples resonemang är att de själva utvecklade Iphone som en originell produkt, som sedan kopierades av Samsung.

Samsung kommer under veckan fortsätta kalla vittnen och lägga ut sitt försvar. Därefter väntas dom i målet falla efter juryns överläggning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.