Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Framtida namn på OS X kan ha avslöjats

Två skalbolag som Apple tros ligga bakom har registrerat varumärken av namnen på olika platser i Kalifornien, troligtvis handlar det om framtida namn för OS X.

Apple kan genom två bolag ha registrerat flera varumärken som kan vara tänkbara namn på kommande produkter, rapporterar den franska sajten Consomac som undersökt nyregistrerade företag i den amerikanska delstaten Delaware.

På adressen 1209 Orange Street, Wilmington, Delaware finns bolaget Corporation Trust Company (CT). Adressen är också hem för tusentals skalföretag som registrerats genom bolaget. Delaware har en väldigt företagsvänlig lagstiftning, varför många bolag är skrivna i delstaten.

Apple har tidigare registrerat bolag i Delaware för att skydda varumärken man i framtiden vill använda sig av. Exempel är "Carplay Enterprises", men också namn som "Islate", "Iguide" och många namn kopplade till "Iwatch". Consomac fann två bolag – Yosemite Research Company och Company Coast Research som båda registrerats samma dag inom kategorin mjukvara och operativsystem. Flera namn registrerades av dessa två bolag.

Platser i Kalifornien
Namnen består alla av platser i Kalifornien, vilket gör det sannolikt att detta handlar om möjliga namn på kommande versioner av #OS X. Med Mavericks 2013 tillkännagavs att man istället för stora kattdjur skulle döpa versioner av operativsystemet efter "inspirerande platser i Kalifornien".

De registrerade namnen man funnit är Yosemite, Redwood, Mammoth, Big Sur, California och Pacific. Yosemite och Redwood är namnen på två nationalparker, och Mammoth är ett berg i östra Kalifornien. Big Sur kallas en sträcka av kusten mot Stilla Havet. Namnen Pacific och California torde vara självklara.

Det finns dock ingenting som säger att alla dessa namn verkligen kommer att användas av Apple, eller att det i dagsläget är bestämt vad nästa version av OS X ska heta. Namnet kommer troligtvis att avslöjas 2 juni i år under utvecklarkonferensen WWDC.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.