Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Facetime-krångel i IOS 6 fixas med IOS 7

Användare som fortfarande kör IOS 6 rapporterar om problem med att ringa och ta emot Facetime-samtal. Apple rekommenderar nu användare som kan att uppdatera till IOS 7 för att lösa problemen.

IOS 6-användare började rapportera om problem med #Facetime tidigare i april. Användarna rapporterade i en lång tråd på Apples supportforum att det inte längre gick inte att ringa eller ta emot Facetime-samtal.

I ett supportdokument tipsar nu Apple om en enkel lösning som i korthet går ut på att uppdatera till IOS 7 om enheten stöder det. Enheter som inte har stöd för det senaste operativsystemet får uppdatera till IOS 6.1.6 som fixar buggen. I dokumentet skriver Apple att buggen uppstod den 16 april när ett certifikat gick ut.

"Om du började få problem med att ringa eller ta emot Facetime-samtal efter den 16 april 2014 har din enhet eller din väns enhet stött på ett fel till följd av ett enhetscertifikat som löpte ut den dagen. Att uppdatera båda enheterna till den senaste programvaran kommer att lösa problemet."

Ingen kontakt med Itunes Store

Ungefär samtidigt rapporterades det i supportforumet att den första generationen av Apple TV som såldes mellan 2007 och 2010 inte längre kan ansluta till Itunes Store.

Vad som orsakade problemet är inte känt, men många användare uppdaterade i forumtråden att deras enheter återfått tillgång till Itunes Store sedan några dagar tillbaka.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.