Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bugg med Apples mejltjänster raderar massutskick

Användare med någon av Apples e-postadresser sägs enligt en rapport inte kunna ta emot mejl skickade via tjänster för massutskick sedan ett par veckor tillbaka.

Apple tillhandahåller mejladresser som slutar på icloud.com, me.com eller mac.com till användare. Enligt en läsare som tipsat Apple-bloggen TUAW kan sådana adresser på grund av en bugg inte ta emot massutskick som exempelvis nyhetsbrev.

Det är mejl som skickas via tjänster som Constant Contact, Direct Mail eller Maxbulk Mailer som inkorrekt sorteras bort eller aktivt raderas, enligt rapporten. Personer som registrerat sig för nyhetsbrev eller andra reklamutskick får kanske inte utskick som de anmält sig till.

Mejlen studsar inte tillbaka utan försvinner eller raderas utan att varken sändare eller mottagare vet om det. Problemet verkar bara drabba HTML-dokument, rena textutskick drabbas inte.

TUAW säger att problemet har pågått "åtminstone ett par veckor" och tror att problemet ligger på serversidan, att något med meddelandehuvudet gör att mejlen raderas istället för att levereras.

Massutskickstjänster kan användas för att sprida skräppost eller spam, men många företag använder dem för att skicka ut nyhetsbrev, specialerbjudanden eller annan information till sina kunder. När mejlen inte studsar tillbaka får de ingen information om att utskicken inte kommer fram.

Åtminstone Direct Mail säger sig ha hittat en lösning på problemet, men noterar att användare som skickar via sina egna utgående mejlservrar kommer att ha problem tills Apple åtgärdar felet på sin sida.

Problem också med Gmail

Apple har fler problem på serversidan när det gäller mejl. Sedan OS X 10.9 Mavericks släpptes i oktober har Apples program Mail haft problem med Google mejltjänst Gmail.

Apple försökte i december att åtgärda problemen med uppdateringen 10.9.1, men flera användare rapporterade att de inte fick mejl från tjänsten även efter det. Ytterligare en uppdatering släpptes i februari och 10.9.2 släpptes senare samma månad med fler förbättringar till Mail. Också i betaversioner av 10.9.3 är programmet ett fokusområde så problemen är antagligen inte helt lösta än.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.