Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Forskare: IOS 7 krypterar inte mejl-bilagor

Bifogade filer i mejl ska vara krypterade och skyddade i IOS enligt Apple själva, men säkerhetsforskaren Andreas Kurtz rapporterar att så inte är fallet.

En av #säkerhetsfunktionerna i IOS är att mejlbilagor krypteras som ett led i att skydda användarnas data. Apple beskriver hur man aktiverar dataskyddet på sin webbplats. Att bilagorna krypteras är bra för bland annat företag och myndigheter som kan tänkas skicka hemliga eller känsliga bilagor.

I samband med att IOS 7.1.1 släpptes i skarp version den 23 april i år skrev säkerhetsforskaren Andreas Kurtz ett blogginlägg om att IOS 7 inte alls krypterar bilagorna, men först nu sprids inlägget.

Kurtz skriver att dataskyddet fungerar, men att just mejlbilagor inte krypteras som tänkt och att buggen existerar från IOS 7.0.4 och framåt.

Apple känner enligt Kurtz till problemet, men har inte sagt något om när felet kan tänkas bli åtgärdat. För användare som oroar sig rekommenderar Kurtz att avaktivera synkronisering av mejl tills Apple kommer med en lösning.

Aktivera dataskydd

Apple skriver att dataskyddet i IOS aktiveras genom att användaren konfigurerar en lösenkod för enheten. Funktionen finns för Iphone 3GS eller senare, alla Ipad-modeller och för den tredje generationens Ipod Touch eller senare.

Gå till Inställningar > Touch ID och lösenkod. När lösenkoden skapats står det längst ned på skärmen "Dataskydd aktiverat."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.