Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Cider kör IOS-appar i Android

Forskare vid Columbia University presenterar Cider, ett projekt som gör det möjligt för IOS-appar att köras i Android-miljö.

En utmärkande egenskap hos de mobila plattformarna Android och IOS har varit att de inte är kompatibla med varandra, och att varje system bara kan köra appar utvecklade för just den plattformen.

Detta kan nu snart vara historia. En grupp forskare vid Columbia University har utvecklat ett projekt de kallar Cider, som tillåter IOS-appar att köras på en Android-enhet, rapporterar The Next Web. Projektet bör inte förväxlas med Cider från Transgaming, som på ett liknande sätt tillåter Windows-spel att köras på OS X.

Cider fungerar genom att kopiera bibliotek och ramverk som apparna behöver, så att de luras att tro att de körs på IOS istället för Android. Gruppen har visat upp projektet i en video där IOS-appar som Yelp, Fjärrkontroll och Ibooks körs på en Nexus 7.

IOS-apparna körs i ett lager ovanpå den vanliga Android-miljön, så Android-appar går att köra som vanligt under tiden. Som framkommer i videon är dock prestandan fortfarande begränsad, och IOS-appar kan än så länge inte komma åt enhetens hårdvara så som kamera eller platstjänster via GPS. Men detta är en prototyp, och gruppen planerar att fortsätta utvecklingen. I framtiden är det alltså fullt tänkbart att IOS-appar kan köras problemfritt på Android-enheter.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.