Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kinesiska Xiaomi avtäcker Ipad-klonen Mi Pad

Apples Ipad Mini får en billigare kopia i Kina. Xiaomi introducerar i juni sin Mi Pad, en blandning av en Ipad Mini och en Iphone 5C.

Under slutet av 2012 utökade Apple sitt sortiment av surfplattor med ett mindre syskon. Ipad Mini med 7,9-tums skärm fick komplettera den fjärde generationens Ipad med 9,7-tums skärm och blev snabbt ett populärt alternativ.

Den kinesiska tillverkaren Xiaomi har blivit en viktig spelare bland Android-tillverkarna och säljer än så länge sina produkter i hemlandet. Med sin senaste surfplatta Mi Pad gör de mer än inspireras av Apples Ipad Mini. Plattan ser ut som en Ipad Mini med samma design som Iphone 5C och kör en Android-version som ser ut som IOS 7 kallad för MIUI.

Medan en Ipad Mini med Retinaskärm kostar från 2 888 yuan, motsvarande 3 050 kronor kommer Mi Pad att kosta från 1 499 yuan, motsvarande 1 600 kronor.

Mi Pad har likt Ipad Mini en 7,9-tumsskärm och samma upplösning på 2 048 x 1536 pixel och kommer i flera färgalternativ. I ett filmklipp om Iphone 5C säger Apples chefsdesigner Jony Ive att den är "unapologetically plastic" och menar med det att den inte behöver skämmas för sig. Det gör inte Xiaomi heller utan skriver rakt ut att de använder samma material som Apples mobiltelefon.

Under skalet huserar Nvidias senaste processor Tegra K1, som med sina fyra kärnor Cortex-A15 i upp till 2,2 GHz och 192 grafikkärnor kan vara den snabbaste mobilprocessorn på marknaden. Xiaomi är den första tillverkaren som använder processorn som först visades upp i januari i år på mässan CES.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.