Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple förlänger exklusiv rätt att använda Liquidmetal till 2015

Apples exklusiva avtal med Liquidmetal Technologies om att använda deras amorfa metallegeringar har förlängts till februari nästa år.

För fyra år sedan avtalade Apple med företaget Liquidmetal Technologies om exklusiv rätt att använda deras amorfa metallegeringar i konsumentelektronikprodukter. Nu har Apple förlängt den rätten till februari 2015, enligt en inlämnad rapport till den amerikanska finansinspektionen SEC.

Apple har hittills använt Liquidmetal i exempelvis verktyget för att mata ut SIM-kortshållaren i Iphone. Metallegeringen skulle däremot kunna användas till batterier, skruvar och andra komponenter i Apples produkter.

För två år sedan sa en av uppfinnarna av Liquidmetal, Atakan Peker, att Apple troligtvis fortfarande var tre till fem år bort från att kunna använda materialet i någon större skala, rapporterade Business Insider.

"Jag skulle inte säga att Liquidmetal fulländades. Det är en teknik som ännu ska mogna och utvecklas både när det gäller tillverkningsprocessen och applikationsutveckling. Jag bör också notera att det här är en helt ny och annorlunda metallteknik. Därför finns det inte någon passande tillverkningsinfrastruktur som kan fullt utnyttja den här legeringstekniken. Till exempel uppskattar jag att Apple troligtvis kommer att spendera i storleksordningen 300 till 500 miljoner dollar – och tre till fem år – på att utveckla tekniken innan den kan användas i större skala."

Uppfinnaren tror också att tekniken kommer att användas till gångjärn och fästen innan vi ser ett helt Macbook-hölje i Liquidmetal. "Det här är väldigt spännande. Jag tror att Apple kommer att använda den här tekniken för en genombrottsprodukt. En produkt som kombinerar ett innovativt användargränssnitt och industridesign och som därför kommer att bli svår att kopiera eller duplicera med annan materialteknik."

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.