Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skype får funktion för att direktöversätta tal senare i år

Senare i år kommer en ny betafunktion till Skype som direktöversätter tal. Windows-användare kommer att få testa den först, men den kommer att släppas till alla plattformar där Skype är tillgängligt.

Svenske entreprenören Niklas Zennström grundade Skype 2003 och blev en av landets rikaste män när han sålde det några år senare. Numera ägs programmet av Microsoft. Deras nye vd Satya Nadella avslöjar nu lite om framtiden för programmet.

Nadella är en av gästerna under den pågående konferensen Code i Kalifornien, USA och berättade att Skype senare i år kommer att kunna direktöversätta tal. Funktionen kommer först i en betaversion för Windows 8, men så småningom kommer den till alla plattformar där Skype finns, däribland OS X och IOS.

Under en demonstration talade två personer med varandra på tyska respektive engelska och Skype översatte direkt och talade tillbaka till användaren på sitt språk. Ett videoklipp av demonstrationen finns tillgängligt via Recode.

Nadella säger att Microsoft har data för 40 språk som används till Bing Translator, men att det kommer att ta lite tid att få med alla språken den nya funktionen för Skype. Microsoft skriver mer om funktionen på sin officiella blogg.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.