Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fler nyheter i IOS 8

IOS 8 erbjuder flera nya funktioner som Apple inte hann gå in på närmare under måndagens keynote. 99mac samlar här några av godbitarna.

Något som blivit en tradition när Apple presenterar en ny version av sina operativsystem är att uppmärksamma ett urval av nya funktioner, för att sedan snabbt visa en översiktsbild med flera nyheter som också kommer. Måndagens keynote under #WWDC var inget undantag när Craig Federighi visade upp IOS 8.

Från listan med nyheter tog Federighi snabbt upp några förbättringar för den kinesiska marknaden. Karttjänsterna i IOS förbättras för Kina med vektorbaserade kartor och steg-för-steg-vägvisning. IOS får också stöd för månkalender, samt förbättrad väderdata och autokorrigering för kinesiska.

I en del fall är det lite oklart vad de nya funktionerna kommer att innebära, medan andra är självförklarande.

Ibooks blir istället för en separat app som laddas ned en inbyggd del i IOS 8. Ibooks får också stöd för automatiskt nattläge, så att det mörka temat aktiveras när belysningen är dunkel. Ibooks kan nu även samla böcker som ingår i samma serie.

Kamera-appen får en Timer för utlösning, och även separata reglage för inställning av exponering och fokus. Kameran får också ett Time Lapse-läge för att sätta samman en serie stillbilder till en video. Ett nytt läge heter Instant Burst Mode. Det är oklart vad den funktionen gör, men troligtvis är det en utveckling av Burst Mode, som på svenska kallas kontinuerlig sekvenstagning.

Ipad får stöd för att fotografera panoramabilder, precis som Iphone redan har.

En ny app heter Tips. Appen dök kryptiskt upp på en bild som uppgavs föreställa en tidig version av IOS 8 bredvid apparna Förhandsvisning och Textredigerare. Det är oklart vad appen gör, men då ikonen föreställer en glödlampa är det möjligt att det helt enkelt handlar om användartips för IOS 8.

Appen Anteckningar får stöd för rik textredigering, det vill säga fet stil, kursiv och understruken text samt troligtvis stöd för fler typsnitt.

Safari får stöd för privat surfning i enbart en flik, liknande hur Safari i OS X Yosemite får det i ett separat fönster. Precis som i Yosemite kan Safari i IOS också visa RSS-flöden bland delade länkar.

Duckduckgo

Sökmotorn Duckduckgo blir ett alternativ till Google, Yahoo och Bing. #Duckduckgo värdesätter integritet, och sparar ingen sökinformation.

Hjälpmedel får flera nya funktioner som stöd för den digitala rösten Alex och förbättrad skärmzoom. IOS får också stöd för Brailleskrift, som låter blinda mata in text på skärmen i form av punktskrift. Med IOS 8 får också Made For Iphone-märkta hörapparater stöd för flera IOS-enheter samtidigt.

Stöd för ICE-kort (In Case of Emergency) där kontaktpersoner och information om sjukdomar, allergier med mera kan fyllas i.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.