Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple delar sin aktie i sju

Idag delar Apple upp sina befintliga aktier. Varje aktie blir till sju med resultatet att värdet sänks från förra veckans omkring 646 dollar per aktie till 93 dollar.

I april presenterade Apple kvartalsrapporten för det andra kvartalet 2014 och Tim Cook tillkännagav att man skulle utföra en delning av bolagets aktie i sju. Efter själva delningen den 6 juni påbörjas idag handeln på börsen med det nya priset.

Apples aktie låg på 645,57 dollar per del när börsen stängde i fredags, vilket motsvarar 4 297 kronor. När Nasdaq öppnar idag måndag kommer den ligga på 92,55 dollar per del eller 612 kronor.

Apple har tidigare delat sin aktie åren 1987, 2000 och 2005, men då har de delat den i två. På företagets webbplats har de samlat frågor och svar kring aktiedelningen. Där anges anledningen till delningen vara att fler personer ska få möjlighet att investera i Apple-aktier.

Men varför de väljer att dela aktien i just sju svarar företaget inte på, noterar finanssajten Fortune och spekulerar i att det handlar om att få ner värdet till omkring 100 dollar för att det är en jämn och lätträknad summa.

Apples högsta aktievärde hittills rapporterades den 21 september 2012, då en del kostade 705,07 dollar eller 4 693 kronor. Efter en delning 7:1 skulle detta rekord istället ligga på i det närmaste 100 dollar per del, en enkel referenspunkt för hur mycket Apples aktie stigit eller fallit.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.