Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Photoshop CC 2014: Nya och förbättrade funktioner för fotografer

Adobe släpper uppdateringar till Creative Cloud nu i dagarna och den nya versionen av Photoshop CC bjuder på flera nyheter.

Adobes programvaror bor sedan i maj förra året i molnet under namnet Creative Cloud. Företaget bytte samtidigt från att sälja licenser till ett system med abonnemang.

Nu lanserar Adobe årets nyheter till Creative Cloud som ska finnas tillgängliga nu i dagarna. Det rör sig om 14 nya applikationer tillsammans med mobilappar och tjänster. Bland annat kommer flera förbättringar och nya funktioner till Photoshop CC.

Nya funktioner i Photoshop CC

Photoshop CC får ett nytt alternativ för friläggning där det går att markera ett objekt baserat på skärpedjupet i bilden. Om exempelvis en person står i förgrunden och är skarp kan denne markeras genom att lägga en mask som känner av vad som tillhör den oskarpare bakgrunden.

Två nya oskärpefilter läggs också till i programmet. Det ena kallas för Path Blur och kan användas för att skapa oskärpa utifrån en flyttbar bana. Den andra effekten heter Spin Blur och används för att skapa radiell rörelseoskärpa, bra för att få ett stillastående hjul eller en propeller att se ut som att det rör på sig.

Den redan befintliga funktionen för att flytta på ett objekt i en bild och få det att automatiskt anpassa sig till den nya bakgrunden har blivit bättre och snabbare. Det går också att klistra in objekt från en bild till en annan med hjälp av funktionen som heter Innehållsmedveten Flyttning.

Skakreduceringsfiltret har blivit kraftigt förbättrat och är därmed snabbare än tidigare.

Även om Photoshop antagligen inte är förstahandsvalet för att skapa 3D-objekt har programmet nu blivit bättre på att skriva ut 3D-modeller. Kreatörer kan ta in 3D-objekt och få hjälp att automatiskt anpassa det till lämplig storlek för skrivaren och få hjälp med att lägga till ställningar så att modellen inte kollapsar vid utskrift.

Abonnemang för fotografer

Adobe tog fram ett särskilt abonnemang riktat åt fotografer i september förra året och meddelar nu att det kommer att finnas kvar. Abonnemanget inkluderar Photoshop CC, Lightroom 5 för både dator och mobila enheter, nya Photoshop Mix för 106 kronor i månaden inklusive moms.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.