Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uppdaterad app konfigurerar Dropbox för datorn via Iphone

Dropbox släpper en ny version av sin IOS-app till App Store, bland nyheterna finns en funktion som använder kameran i Iphone för att konfigurera Dropbox i datorn.

Den populära tjänsten Dropbox används för att lagra filer i molnet och fungerar mellan flera plattformar och enheter. Nu kommer en ny version av deras app för IOS som bjuder på några nya funktioner och ett antal buggfixar.

Användare kan nu sortera sina favoriter genom att trycka och hålla ned och sedan dra uppåt eller neråt i listan. Dropbox minns också senaste platsen vid import av filer och har fått stöd för bland annat svenska (gäller inte bara IOS-appen).

Mest intressant på listan av nyheter är att det går att konfigurera Dropbox i datorn med hjälp av kameran i en IOS- eller Android-enhet. I appens inställningar finns alternativet "Koppla en dator" och efter tre enkla steg är Dropbox redo att användas i en dator utan att användaren behöver logga in med sitt krångliga och säkra lösenord.

Först ombeds användaren att öppna dropbox.com/connect i datorns webbläsare där en QR-kod visas. Efter att kameran i IOS-enheten fångat bilden är det dags att installera Dropbox i datorn.

Nyheter i version 3.2

  • Sortera din lista med favoriter med ett enkelt tryck och håll

  • Konfigurera Dropbox på datorn med din kamera

  • Dropbox kommer nu ihåg senaste platser vid import av filer

  • Åtkomstförbättringar

  • Stöd för ytterligare språk: danska, nederländska, svenska och thailändska

  • Flera buggfixar och förbättringar av användarbarhet

Namn
Dropbox
Plattform
IOS
Utvecklare
Dropbox, Inc.
Version
3.2
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.