Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google I/O 2014

Android kommer till vardagsrummet

Google visar upp Android TV, en version av Android med fokus på spel och underhållning som kommer både med fristående mediaspelare och inbyggt i kommande tv-apparater.

Kampen om vilka prylar som ska finnas i konsumenternas vardagsrum är inte över. I stort sett alla tv-apparater som säljs är numera smarta med ett eget utbud av appar och det finns flera mediaspelare att komplettera med.

Apple satsar allt mer på det tidigare "hobbyprojektet" #Apple TV som till nästa version sägs få en egen App Store och möjligheten att spela spel. I USA finns boxar från Roku och Amazon har sin Fire TV.

Google har sedan tidigare sin billiga usb-sticka Chromecast som strömmar innehåll från datorer eller mobiler till tv:n, men företaget nöjer sig inte här. Under konferensen Google I/O förhandsvisar de #Android TV, en anpassad version av kommande #Android L.

Mjukvaran gör det möjligt att strömma innehåll till sin tv, men användaren kan också välja bland appar och spel från Google Play och använda tjänster som Netflix. Befintliga Android-enheter kan användas för att styra Android TV och via den inbyggda mikrofonen kan användare ge röstkommandon.

Android TV kommer att komma förinstallerat i ett antal tv-apparater från bland andra Sharp och Sony, men också i form av separata mediaspelare från exempelvis Razer och Asus. De första produkterna släpps senare under året.

Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.